Direct naar de inhoud.

Meer draagvlak door participatie

Hoe betrek je inwoners (meer) bij je beleid?

In bijna iedere gemeente speelt de vraag: hoe betrek je inwoners of ondernemers (meer) bij je beleid? En hoe ga je (goed) om met participatie? Beide zeer belangrijke onderwerpen, helemaal nu de Omgevingswet waarschijnlijk per 1 januari 2023 wordt ingevoerd.

Meewerken aan de invoering van de Omgevingswet en participatie in Emmen

De strategisch adviseur van Puur Publiek (Gert Klooster) neemt in de gemeente Emmen deel aan zowel het Programma Omgevingswet als de projectgroep Participatie. Bij het overkoepelende Programma gaat het om de samenhang van en regie op de interne en externe communicatiestrategie. Bij de projectgroep Participatie wordt aan de hand van concrete proefprojecten goed gekeken en gemeten hoe de initiatiefnemers kunnen worden geholpen bij participatie. Het voordeel hiervan is dat aantoonbaar wordt in hoeverre de inzet van communicatie intern helpt bij het delen van kennis en extern bij (het verbeteren van) de dienstverlening

Online en offline tools

Om meer draagvlak te creëren voor de plannen worden zowel online als offline middelen ontwikkeld. Onlangs heeft de Vereniging Projectmanagement Nederlandse Gemeenten (VPNG) een webinar gewijd aan de online tools van Think (Consistent en Twice). In dit webinar vertelde de gemeente Emmen, met medewerking van Puur Publiek, hoe het participatieproces tot stand is gekomen en hoe de Think-tool wordt benut bij een aantal proefprojecten.   

Ruime ervaring met participatie en Omgevingswet

Inmiddels hebben we al ruime ervaring met de implementatie van participatie en de Omgevingswet binnen gemeenten opgedaan. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op.


WhatsApp
Heeft u een vraag of opmerking? Wij zijn van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op WhatsApp!

0653881423
Contact