Direct naar de inhoud.

Gemeente Emmen

Ga er maar aan staan. Hoe zorg je ervoor dat een goed doordachte visie, lijvige beleidsstukken en je openbare documentatie bij besluitvorming goed wordt begrepen ? Zonder dat het té belerend overkomt of een té hoog ‘Jip en Janneke-gehalte’ krijgt ? Heel wat overheidsorganisaties zijn dagelijks met dergelijke vraagstukken bezig. En soms laten ze zich adviseren en bijstaan.

Logo_GemEmmen

Gemeente Emmen

Visie op de digitale reis

Wie
Emmen is de grootste gemeente in de provincie Drenthe, als het gaat om zowel het aantal inwoners (ruim 107.000) als de oppervlakte (ruim 346 vierkante kilometer). Met deze grootte is het zelfs de vierde gemeente van Nederland. Naast de hoofdplaats Emmen bestaat de gemeente uit nog 13 dorpen en heel wat bijbehorende wijken en buurtschappen.  

Wat
De gemeente Emmen heeft een eigentijdse visie ontwikkeld op de digitale informatievoorziening. Om deze zogeheten I-visie behapbaar en begrijpelijk te maken, zowel voor de eigen organisatie als voor extern gebruik, is nauw samengewerkt met de eigen afdeling vormgeving én externe deskundigheid. Naast de leesbaarheid van de teksten heeft de toegankelijkheid van het vormgegeven visiedocument centraal gestaan, zodat het dient als ‘kompas van de digitale reis’.

Hoe
Na bemiddeling van Nico Jan van Hemel heeft ons team de teksten geredigeerd. Woord voor woord, zin voor zin en hoofdstuk voor hoofdstuk is alles begrijpelijk gemaakt en waar nodig ingekort of samengevat. Na de nodige afstemming is het al even overzichtelijk en leesbaar vorm gegeven door de ontwerpers van de gemeente Emmen. De opdrachtgever is zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat en de plezierige samenwerking: ,,Het was een flinke uitdaging, maar jullie zijn er zeker in geslaagd om het te vertalen naar iets wat begrijpelijk is en prettig om te lezen. Top!”

WhatsApp
Heeft u een vraag of opmerking? Wij zijn van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op WhatsApp!

0653881423
Contact