Direct naar de inhoud.

Gemeente Loppersum

Als geen ander ‘gaat’ een gemeenteraad over de besluitvorming. Maar ook kan een initiatief uit de bevolking worden aangejaagd door de volksvertegenwoordigers. Ook als die gemeente bijna wordt heringedeeld.

puurpubliek-logo-gemeente-loppersum

Gemeente Loppersum

Digitaal monument

Wie
De Groningse gemeente Loppersum wordt in 2021 heringedeeld met de gemeenten Delfzijl en Appingedam tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. De nieuwe gemeente gaat ruim 46.000 inwoners tellen en 32 kernen. De gemeenteraad van Loppersum schenkt als afscheidscadeau aan de inwoners van gemeente Loppersum een ‘digitaal monument’ ter herinnering aan 30 jaar gemeente Loppersum.

Wat
Het digitaal monument is bedoeld als een verzameling van herinneringen aan de gemeente, iets dat achterblijft voor de huidige inwoners, hun (klein)kinderen en voor de toekomstige inwoners van de gemeente Eemsdelta. Het monument wordt iets bijzonders om op terug te kunnen kijken, met trots en blijdschap en wellicht soms met weemoed.

Hoe
In nauwe samenwerking met een projectgroep van raadsleden is het digitaal monument ontwikkeld. Ter promotie van het digitale monument en om inwoners en ambassadeurs op de hoogte te brengen van de mogelijkheid om hun verhaal over Loppersum te delen, is er een publiciteitscampagne met diverse campagnemiddelen opgezet.

WhatsApp
Heeft u een vraag of opmerking? Wij zijn van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op WhatsApp!

0653881423
Contact