Direct naar de inhoud.

Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG)

De Vereniging van Groninger Gemeenten (VGG) organiseerde in Bakkeveen een bijeenkomst voor noordelijke bestuurders, politici en beslissers, naar aanleiding van het rapport ‘Elke regio telt’. Hierin worden grote structurele achterstanden in de regio geconstateerd op het gebied van onder andere werkgelegenheid, onderwijs, mobiliteit, gezondheid en welvaart, deels veroorzaakt door rijksbeleid. Puur Publiek heeft een mooie bijdrage geleverd aan de voorbereiding, organisatie, inhoud en inhoudelijke uitwerking van deze grootschalige bijeenkomst.

logo_VGG

VGG (Vereniging van Groninger Gemeenten)

Bijeenkomst met beslissers

Wie
De VGG organiseerde deze bijeenkomst samen met de Drentse en Friese afdelingen van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Burgemeesters, wethouders, raadsleden, gedeputeerden, statenleden, waterschap bestuurders, gemeentesecretarissen, griffiers en beleidsmakers uit de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe waren aanwezig.

Wat
Aan de hand van panelgesprekken en interactieve stellingen is gezocht naar een praktische vertaling van de adviezen voor de noordelijke regio. Ook is zodoende een goede aanzet gegeven voor vervolgstappen. Deze zijn ook tijdens een debat in de Tweede Kamer besproken en blijven zodoende ook na de komende verkiezingen onder de aandacht.

Hoe
Puur Publiek verzorgde voor deze sessie de inhoudelijke advisering en begeleiding voor het inhoudelijke programma en de bijbehorende discussievragen. Ook is burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta begeleid als gespreksleider van de drukbezochte bijeenkomst. Verder zijn tijdens en na de bijeenkomst updates en uitkomsten gedeeld op websites en sociale media.

Wil jij ook gebruik maken van onze expertise als het gaat om bijeenkomsten met bestuurders en beslissers? Lees dan meer over onze mogelijkheden voor consultancy.

WhatsApp
Heeft u een vraag of opmerking? Wij zijn van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op WhatsApp!

0653881423
Contact